Uutiset | Teksti: Reijo Valta | Julkaistu: 13.07.2019 klo 16:02:07 | Luettu: 335 kertaa

Kemin sarjakuvanäyttely jälleen aukiTänään avautui yleisölle Kemin Jalokivigallerian yhteyteen muuttanut Kemin sarjakuvanäyttely. Uudistunut Kemin sarjakuvanäyttely keskittyy entistä enemmän suomalaiseen sarjakuvaan.

Kemin Jalokivigallerian kanssa saman katon alle muuttanut näyttely esittelee yli 30 sarjakuvataiteilijan töitä originaalien, figuurien ja videoiden muodossa. Kemin sarjakuvakeskuksella on pohjoismaiden mittakaavassa suuri, tuhansien albumien sarjakuvakokoelma, joka on nyt ensimmäistä kertaa kaikkien nähtävillä ja luettavana osana uutta näyttelyä.

Uusia osiota sarjakuvanäyttelyssä ovat sarjakuvaneuvos Ilpo Koskelan suunnittelema opastus sarjakuvien tekemiseen ja Yleisradion videotallenteet suomalaisista sarjakuvataiteilijoista.

150 vuotta täyttävä Kemi on nostettu näyttelyssä esille. Kaupunki on kansainvälisten sarjakuvapäivien myötä esiintynyt sarjakuvassa jos toisessakin.

Sarjakuvanäyttely ja Jalokivigalleria ovat auki maanantaista perjantaihin kello 10-16 ja heinäkuussa myös lauantaisin kello 11-14.


* Visit Meri-Lappi: Sarjakuvanäyttely & Jalokivigalleria
* Kvaakissa voi keskustella Kemin sarjakuvanäyttelystä

Tekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali