Uutiset | Teksti: Reijo Valta | Julkaistu: 04.07.2019 klo 19:30:58 | Luettu: 448 kertaa

Matti Hagelbergille viisivuotinen taiteilija-apuraha

Taiteen edistämiskeskuksen Visuaalisten taiteiden toimikunta on jakanut sarjakuva- ja kuvitustaiteen apurahat. Tukea sai kahdeksan taiteilijaa.

Vuoden 2020 alusta alkavien apurahojen saajissa painottuvat sarjakuvataiteilijat. Poikkeus linjaan olivat lastenkirjakuvittaja Linda Bondestam ja kuvitustaiteilija Riikka Sormunen, joille myönnettiin kolmivuotiset apurahat.

Pisimmän tuen sai Matti Hagelberg, jolle myönnettiin viisivuotinen apuraha. Yksivuotiset saivat Sanna Hukkanen, Eeva Meltio ja hiljan esikoissarjakuvateoksensa julkaissut Juliana Hyrri. Puolen vuoden tuen sai Kaisa Leka.

Kaikkiaan taiteilija-apurahaa myönnettiin kahdeksalle. Viimeinen puolivuotinen meni graafiselle suunnittelijalle, Camilla Pentille.

Kvaak onnittelee!

* Matti Hagelberg Kulttuuricocktailissa
* Taiken tiedoteTekstissä esitettyjen kuvien, tuotemerkkien ja hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat haltijoilleen. Itse tekstin tekijänoikeudet ja -vastuut kuuluvat kirjoittajalle. Tekstiä lainatessa pyydämme ilmoittamaan vähintään kirjoittajan ja palvelun nimen, online-lainauksissa myös linkin palveluun tai suoraan tähän tekstiin.

Bookmark and Share

Mainos:

Yhteistyössä:
© Copyright Kvaak.fi - sarjakuvaportaali